Pentagon kendi dengesi için Huawei yasağını iptal etti


Huawei, kendisini en beklenmedik yerlerde bir müttefik bulmuş olabilir. The Wall Street Journal'dan çıkan yeni bir rapora göre, hem Savunma hem de Hazine Departmanları, ticarete konu olan Çin donanım devinin satışlarına yönelik Ticaret Departmanı liderliğindeki yasağı geri çekiyor. 
  
Bu hareketin, Ticaret Bakanlığı yetkililerinin ABD merkezli şirketlerin Huawei ile çalışmasını daha da zorlaştıracak bir teklif setini geri çekmelerine yol açtığı bildirildi. 
  
Savunma Bakanı Mark Esper gazeteyle konuşurken, pragmatik bir ton attı, “ Bu [teknoloji] şirketlerinin tedarik zincirlerini ve yenilikçilerini sürdürmenin bilincinde olmalıyız. Vurmamız gereken denge bu. ”

Diğer ülkelerle yaptırım uygulama iddiaları nedeniyle halihazırda ateş altında olan HuaweiTrump Beyaz Saray ve Çin arasındaki kayda değer bir ticaret savaşının merkezi haline geldi. Akıllı telefon üreticisi, Çin hükümeti ile olan yakın ilişkilerinden dolayı 5G ağ ekipmanı sattı. 
  
Bu arada hükümet, Huawei'nin Google dahil ABD merkezli şirketlerden yazılım ve bileşenler kullanmasını engelledi. Huawei'nin ayrıca, yaklaşmakta olan Beyaz Saray tartışmalarında önemli bir konuşma noktası olması bekleniyor; çünkü yetkililer sonunda ABD ortakları için sahip olacakları yansımalara karşı eylemleri tartıyorlar. 
  
Ticaret Bakanlığı raporla ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.